Bibeloo

Praktijk voor kindertherapie en remedial teaching

Lekker in je lijf

 Lekker in je lijf is een cursus; dat houdt in dat er een aantal weken achter elkaar ‘les’ wordt gegeven. Het is een beweegprogramma voor kinderen die niet makkelijk praten of die een heftige gebeurtenis hebben meegemaakt, ooit. Het is bekend dat trauma zich in het lichaam opslaat.

Niet goed in hun vel, betekent dat. Letterlijk. 

En dat uit zich in gedrag dat moeilijk uit te leggen is door een overwerkt brein dat voortdurend in de vecht-, vlucht- of bevriezingsmodus zit. Een ingewikkelde puzzel voor ouders en andere opvoeders. Maar natuurlijk het meest voor het kind. 

De cursus richt zich op het vinden van de code die toegang geeft tot het gedeelte van het lichaam waar het trauma zich laat zien. Het kan zijn dat het zich aandient bij rustig bewegen, bij dansen, bij ademhalingsoefeningen, het is voor elk kind anders. Ieder kind heeft ook de eigen krachtbron, waar vanuit gestart wordt. Plezier maken, voelen waar het sterk is. 

Deze veiligheid in het eigen lichaam wordt het vertrekpunt voor het durven voelen van signalen van ‘gevaar’. In het eigen tempo. Iedereen is een held(in). 

Het aanbod van oefeningen is heel divers. 

Om dit te laten gebeuren heb ik zelf veel lichaamswerk gedaan en erover geleerd, zoals meditatie- en ademhalingstechnieken, Sherborne, Somatic experience, Jongens en meiden in hun Kracht, diverse traumabegeleidingscursussen. 

Meer informatie staat in de folder die ik heb samengesteld met ook voor kinderen begrijpelijk taalgebruik (6-8 jaar en 9-12 jaar) en die is op te vragen via de contactpagina. De cursus wordt gegeven bij Lijf en Visie, Koningsweg 4 in Soest.