Bibeloo

Praktijk voor kindertherapie en remedial teaching

Heb jij dat?

Dat je je soms net een egeltje voelt? Opgerold met al je stekels naar alle kanten uitgestoken? Je zal wel gek zijn om te laten zien hoe je buik eruit ziet. Stel je voor dat iemand merkt dat het soms pijn doet of dat daar verdriet zit.

Je kan beter boos zijn en van je af slaan, dan voel je jezelf niet! Of je blijven verstoppen, lekker veilig binnenin je stekeltjesjas.

Dat kan allemaal komen omdat je in je leven van alles meemaakt, ook dingen die je helemaal niet wil.

Bijvoorbeeld

Je mist je hond zo erg sinds die is doodgegaan. Je kan er niet van slapen en daarom ben je moe en hebt geen zin meer om met vriendjes te spelen. Nooit meer! Je voelt je erg alleen en je denkt dat dit altijd zo blijft!

Je ouders zijn gescheiden; jij wil natuurlijk bij allebei tegelíjk zijn en niet om-de-beurt!

Je bent hélemáál niet goed in rekenen of lezen of gymmen; je vindt jezelf een kluns en alles gaat steeds mis. Mooi niet dat jij nog ergens aan begint dat moeilijk lijkt.

Je hebt allerlei gedachten in je hoofd die jij zelf gek vindt; dan ga je die natuurlijk niet aan iemand anders vertellen …. maar je maakt je er wel zorgen over!

Je wordt nogal snel boos en niet zo’n klein beetje, nee, HEEL ERG! Dan krijg je al snel overal de schuld van, dat is toch niet eerlijk?

Je hebt iets met een moeilijke naam: ADHD of PDD-NOS of dyslexie of dyscalculie of nog iets anders. Dat is best moeilijk om mee om te gaan, want eigenlijk ben je net een kind als alle andere kinderen. Of toch niet? Dat is een moeilijke puzzel waar iedereen zich mee bemoeit. Help! 

Of jouw voorbeeld staat hier niet bij, maar je voelt je niet lekker in je vel en weet ook niet precies wat er aan de hand is

Misschien is een kindercoach iets voor jou.. of wordt het toch therapie?

Ik ben Rita Pen, ik ben het allebei, kindercoach en -therapeut en ik help kinderen met dit soort dingen en nog een heleboel andere ook! Mijn praktijk heet Bibeloo; dat is van een liedje en vond ik een leuke naam.

We gaan dan samen spelen. Binnen of buiten. Je mag kiezen wat je leuk vindt om te doen. Ondertussen praten we en na een paar keer kom je erachter wat jij nodig hebt om jouw probleem op te lossen.

Jij kent jezelf het beste en bent dus zelf de baas over wat je wilt leren!

Ik help je erbij, geef je tips, speel en praat met je en ik denk dat je na een paar keer jouw oplossing hebt gevonden.

Vind je dit wat?

Vraag het aan je ouders; ze kunnen contact met mij opnemen.
We voeren dan een gesprek over wat zij belangrijk vinden, wat het kost en, als ze het een goed idee vinden, wanneer je naar de praktijk kunt komen. En ik leg het verschil dan uit tussen kindercoach en kindertherapie.

Waarom is dit stukje speciaal voor kinderen?

Omdat ik vind dat kinderen eigen-wijs zijn!
Kinderen weten het zélf!