Bibeloo

Praktijk voor kindertherapie en remedial teaching

Ik ben Rita Pen

Ik werk ruim 15 jaar op een basisschool met Jenaplan-uitgangspunten als remedial teacher in het ondersteuningsteam. Omdat mijn aandacht en interesse uitgaat naar kinderen die ‘moeite’ hebben, met leren, met hun gedrag, met een diagnose van een ‘stoornis’, met het leven zelfs, ben ik integratieve kindertherapie gaan studeren.

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.

Sinds 2007 heb ik in Soest een kleine eigen praktijk aan huis, Praktijk Bibeloo, waar ik kinderen behandel met allerlei uiteenlopende problemen. De rode draad is, dat kinderen creatief een antwoord op ‘iets’ hebben gevonden in de vorm van (in onze ogen) onhandig en onacceptabel gedrag. Er zit een vraag achter die wij volwassenen vaak niet verstaan en ik wil graag helpen om deze vraag te zoeken en weer actueel te maken.  Dan kan een nieuw antwoord worden gevonden dat wel passend is. 

Kinderen willen het heel erg graag goed doen! Ik begeleid ze graag richting enthousiasme voor zichzelf, hun omgeving, hun school en hun leven. Daarvoor woon ik in een bijzonder mooie omgeving: vlak bij de Soester duinen. Buiten spelen is mogelijk!

In de jaren dat ik kindertherapie geef, heb ik mij bijgeschoold, zowel in theorie als in interventies, o.a. trauma bij kinderen (zie ook de cursus Lekker in je lijf), hoogsensitiviteit, alleen geboren tweelingen, hoogbegaafdheid en daarbij zandspel, lichaamsgericht werken, meditatie en ademhalingstechniek, systemisch werken, werken met kindertekeningen.